Learn more about the 10 types of innovation developed by Doblin, which fit in three categories: Configuration, Offering and Experience.
Abonează-te la Newsletter
Innovating Society ajută antreprenorii prin găsirea de soluții inovative la nivel de produs, strategie, oameni, marketing și transformare organizațională. Urmărește activitatea noastră pe canalele de social media:
Am ajuns, într-un final, la sfârșitul seriei de meetup-uri, pe care le-am organizat în Cluj-Napoca, Problem Solvers – Inspire To Innovate. Au fost trei, aproape patru, luni încărcate, trebuie să recunoaștem. Dar asta nu înseamnă că ne plângem, oh, nu, sub nici o formă! Ne-am bucurat atât de mult să vă cunoaștem, să observăm creșterea comunității, să primim feedback de la voi și să vedem cum puneți în aplicare ceea ce ați învățat de la noi, încât tot efortul este mai mult decât meritat.
Am făcut un rezumat al primelor meetup-uri din serie aici. De asemenea, veți găsi și videouri de la fiecare meetup pe care le puteți revedea pentru a vă reîmprospăta memoria. În cele ce urmează, continuăm de unde am rămas.
Cu Peer am stat puțin de vorbă și înainte de eveniment, atunci când ne-a răspuns la niște întrebări pentru un scurt interviu pe care l-am publicat aici. Cu toate astea, nu am fost pregătiți pentru ceea ce avea să urmeze!
Peer ne-a implicat într-un Workshop unic, care a început cu întrebarea „Who Is Peer Stoop?” Întrebare adresată, surprinzător, participanților, și nu lui.
Evident, participanții au oferit răspunsuri care mai de care, și apropiate dar și foarte departe de adevăr.
Ce a vrut Peer să ne arate este felul în care presupunerile ne stau în cale, atât pe plan personal cât și profesional. Ne-a oferit expemple din experiența sa de viață și ne-a demonstrat cum ar fi ideal să pornim în fiecare parcurs al vieții noastre – cu mintea liberă și deschiși către orice posibilitate.
Mai jos, este un scurt rezumat al serii. Enjoy!
Despre acest Meetup am scris și aici.
Dave ne-a împărtășit din experiența sa la VIRTUE, agenție media care funcționează sub aripa VICE Media, în Amsterdam. Ne-a arătat care sunt elementele principale de care trebuie să ținem cont atunci când construim strategia de brand – SPEED, CHOICE și LOYALTY, a spulberat niște mituri legate de branding și brand strategy, printre care:
„Brandurile puternice ne fac să ne gândim la personaje puternice” spune Dave, și de aceea ne-a arătat ce trebuie să stea în spatele oricărui astfel de personaj – Scop, Personalitate, Comportament și Aspect.
Mai jos, avem un video în care găsești prezentarea integrală de la Meetup.
Pentru acest Meetup am fost în București, la Commons, unde ne-am întâlnit cu Timo, expert în inovare și futures design. Pe Timo l-am întâlnit întâmplător, la un alt eveniment pe care l-am ținut în București, cu o lună în urmă, unde era participant.
Timo este unul din oamenii cu cea mai vastă experiență în inovație, pe care i-am cunoscut până acum. Și-a început experiența, în anii 90, la NOKIA, unde a dezvoltat produse care stau la baza a tot ceea ce vedem acum, în materie de telefoane mobile, și nu numai.
Ne-a vorbit mai multe despre asta, în interviul pe care ni l-a acordat înainte de Meetup. Îl poți citi aici.
Experiența sa de antropolog îl face persoana potrivită pentru Futures Design – dezvoltarea de produse și servicii pentru industriile viitorului.
De asemenea, el a vorbit și despre Design Thinking și Collaborative Thinking, care stau la baza inovației și, evident, empatia – cunoașterea oamenilor, cei pentru care construiești.
Probabil că ai observat deja că ne placem să înregistăm tot ce facem așa că, evident, avem și video de la meetup:
Pe 20 Noiembrie am fost la SiliconForest, în Cluj-Napoca, unde ne-am întâlnit cu Josse Dorleijn, fondatorul Moonshot Missions, pentru workshop-ul Work Like A Start-Up: Design Your LEAN & Growth Hacking Experiment. Poți citi mai multe despre workshop, și chiar să accesezi niște resurse, aici.
Mulți dintre voi ați auzit, probabil, despre aceste metodologii – Lean Startup și Growth Hacking. Cei mai mulți le-ați studiat în faimoasele cărți care le-au făcut cunoscute. Cei care au încercat să le pună în practică însă, au observat probabil că există o mare diferență între teorie și practică sau între WHAT și HOW. Fix asta ne-am propus să facem prin acest workshop, să acoperim „gap-ul” dintre WHAT și HOW.
Participanții au veni cu propriile probleme, întâlnite în activitatea lor, fie că e vorba de noi start-up-uri sau produse și servicii dezvoltate în cadrul altor companii, iar Josse le-a oferit teoria și instrumentele necesare pentru a-și construi propriile experimente care, mai apoi, vor fi testate.
Evident, mai jos avem și un video:
Prietenul nostru din Bulgaria, Aleks, este pasionat de Cyber Security și Public Safety. De fapt, spune el, este obsedat de-a dreptul, de a face o schimbare pozitivă în aceste domenii prin intermediul tehnologiei.
Aleks a vorbit despre ce înseamnă să fii antreprenor, concentrându-se mai mult pe dimensiunea psihologică și emoțională a lucrurilor.A început prin a ne povesti parcursul său antreprenorial, care a început cu acele „high school hustles”, punând foarte mult accent pe echipele și prietenille pe care le-a format, spunând că acestea sunt definitorii pentru succesul antreprenorial.
Apoi, ne-a oferit niște sfaturi legate de cum putem să ne păstrăm ambiția, curajul și zâmbetul pe buze, pe parcursul acestui carusel emoțional care este, de fapt, antreprenoriatul.
Mai jos poți vedea întreaga prezentare:
Pe 4 Decembrie, ne-am întâlnit la ClujHub, pentru ultimul meetup din Cluj, din seria Problem Solvers – Inspire to innovate. Oh și ce seară am avut! Poți citi mai multe despre acest meetup aici.
Ne-am „jucat” cu piese LEGO,adică, vorba vine „ne-am jucat” pentru că acele rățuște din piese LEGO ne-au învățat o lecție foarte importantă despre Empatie – indiferent de circumstanțe, este foaaarte greu să te pui în totalitate în pielea cuiva și să îi înțelegi pe deplin perspectiva. Mai ales dacă încerci să faci asta în confortul biroului sau din spatele unui laptop.
Apoi, Michiel ne-a arătat de ce multe companii nu reușesc să inoveze, deși vor asta – pentru ca nu înfruntă status quo-ul și nu le oferă angajaților libertatea de a experimenta deși, investesc în tot felul de training-uri și resurse, dar fără rezultat.
A, da, ține minte – „Yes, and?”, nu „Yes, but?”
Poți vedea prezentarea integrală în video-ul de mai jos.
Cam asta a fost cu 2019, în materie de evenimente. Asta nu înseamnă însă, că ne oprim.
Pentru 2020 pregătim și mai multe lucuri super pentru voi! Vrei să fii primul care află?
Te poți înscrie în lista noastră de newsletter aici.
Abonează-te la Newsletter
Innovating Society ajută antreprenorii prin găsirea de soluții inovative la nivel de produs, strategie, oameni, marketing și transformare organizațională. Urmărește activitatea noastră pe canalele de social media:
Learn more about the 10 types of innovation developed by Doblin, which fit in three categories: Configuration, Offering and Experience.
Learn more about the 10 types of innovation developed by Doblin, which fit in three categories: Configuration, Offering and Experience.
Learn more about the 10 types of innovation developed by Doblin, which fit in three categories: Configuration, Offering and Experience.