Cultura Organizationala - Statistici Despre Business

In articolul precedent am vorbit despre ce spun liderii atunci cand vine vorba de Planificare si Implementare a Strategiei a strategiei pentru afacerile lor. Indiferent dacă ești, sau nu, fan al cifrelor, nu poți nega importanța statisticilor – atât în business cât și în alte aspecte ale vieții. Statisticile te ajută să estimezi amploarea unui fenomen, să vezi unde te poziționezi tu sau al tău business în raport cu alții sau chiar să prezici tendințe și să le transformi în oportunități de inovare

De aceea, am preluat o serie de statistici de la Cascade Strategy, pe care le vom prezenta, în continuare, în trei articole. Statisticile sunt împărțite în trei categorii:

 1. Despre Planificare și Implementare a Strategiei
 2. Despre Cultură Organizațională
 3. Despre Performanță Strategică și Monitorizare
man with mobile in phone sitting in from of computer

#2 Cultură Organizațională

 • ○ 47% dintre manageri și 27% dintre angajați au acces la planurile strategice
 • ○ 95% dintre angajați nu înțeleg strategia organizației
 • ○ 84% dintre toți membrii personalului au clarificate prioritățile organizației
 • ○ 44% clasifică alinierea dintre implementarea strategiei cu cultura organizațională ca fiind cea mai mare provocare
 • ○ 80% dintre motivațiile principale ale forței de muncă, pentru a depune mai mult efort în programul schimbării nu sunt cunoscute și atinse de către lideri
 • ○ 73% dintre companiile de succes au un mecanism formal pentru comunicarea strategiei
 • ○ 60% dintre lideri cred că mai puțin de 20% dintre angajați au măcar o vagă înțelegere a strategiei companiei și pot să o și explice
 • ○ 37% spun că cea mai grea provocare atunci când vine vorba de implementare este adunarea susținătorilor din întreaga organizație
 • ○ Aproape 90% dintre managerii de mijloc consideră că managerii de sus comunică strategia suficient de frecvent
 • ○ 30% spun că schimbarea comunicării este cea mai mare provocare
three man sitting on couches with laptops
 • ○ 25% spun că unul din motivele principale pentru care inițiativele strategice au succes este abilitatea de a conduce schimbarea organizațională.
 • ○ 45% spun că cea mai grea provocare legată de implementare este în a se asigura că membrii personalului iau diferite acțiuni sau demonstrează diferite comportamente.
 • ○ 20% dintre membrii personalului se împotrivesc inițiativelor ce țin de implementare. Grupul care arată cea mai multă împotrivire (51%) este middle management.
 • ○ 25% spun că unul dintre motivele principale pentru care reușesc inițiativele strategice este buna comunicare
 • ○ 28% spun că unul dintre motivele principale pentru care reușesc inițiativele strategice este de a atrage personal calificat.
 • ○ 65% dintre companii sunt „oarecum ineficiente” sau mai rău de atât în a introduce schimbări cauzate de inițiative strategice.
 • ○ 20% consideră că organizațiile s-ar adresa muncitorilor care nu colaborează cu colegii dar își ating obiectivele profesionale. 60% consideră că problema nu ar fi adresată constant sau cu întârziere iar 20% consideră că ar fi tolerată.

Învățăturile principale

Comunicarea și abordarea schimbării sunt elemente ce țin de cultură iar organizațiile nu prea se pricep la ele. De aceea, trebuie să:

 • Comunici clar strategia – fă-o vizibilă, asigură-te că angajații știu care e rolul lor și fii transparent cu privire la aceasta.
 • ○ Ca și lider, să îți asumi obiectivele și activitățile planului tău – construiește acea „accountability culture„.
 • ○ Creezi un mediu propice pentru schimbare – e greu să accepți schimbarea dacă nu simți că rezultatele și impactul nu au fost gândite până la capăt.

Marketing Canvas 2.0

Află cum să utilizezi și să aplici Marketing Canvas 2.0 pentru a crea o strategie de marketing sustenabilă și de impact.

Cum poți să începi în a crea o cultură organizațională care aduce valoare organizației?

O cultură organizațională bine pusă la punct face că oamenii să acționeze colectiv urmând același set de valori, ceea ce duce la eficientă crescută atunci când vine vorba de luat niște decizii pe moment și reduce conflictele ce pot apărea din cauza modalității de a lua decizii. Primul pas pentru a construi o cultură organizațională ce îți propulsează afacerea, nu să o tragă în jos, este înțelegerea contextului actual și a culturii care fac lucrurile să meargă bine și mai puțin bine. Discuta cu angajații și află cum văd ei muncă de zi cu zi, ce le place să facă, ce ii unește de echipa și încearcă să tragi concluzii asupra lucrurilor comune din aceste conversații. Abia după o înțelegere a ceea ce deja există, putem propune o schimbare in direcția dorită.

Vrei să vezi unde te poziționezi în funcție de răspunsurile altor lideri? Citește și statisticile despre Planificare și Implementare a Strategiei și Performanță Strategică și Monitorizare.

Marketing Canvas 2.0

Află cum să utilizezi și să aplici Marketing Canvas 2.0 pentru a crea o strategie de marketing sustenabilă și de impact.

Din aceasi categorie