În ce situatii poate fi folosit Dutch Design.Thinking pentru a inova?

Ce este Dutch Design.Thinking?

Dutch Design.Thinking este un proces de inovare, alcătuit din trei pași:

  1. înțelegerea problemei, plecând de la nevoile utilizatorilor și trendurile pieței
  2. găsirea unei soluții validate 
  3. dezvoltarea unui modelul de business viabil și scalarea acestuia.

Procesul a fost dezvoltat de prietenii noștri de la Studio.Why, din Olanda, pornind de la principiile care stau la baza procesului clasic de Design Thinking. El se concetrează foarte mult pe înțelegerea problemei (problem framing) și pe lucrul în echipe multi-disciplinare, încurajând experimentarea și ideația.

Farmecul procesului este acela că poate fi folosit pentru rezolvarea oricărei probleme complexe, în orice sector de activitate. El poate fi folosit atât pentru produse digitale cât și pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor cu anumite servicii sau produse fizice. Princiiple care stau la baza acestuia au fost folosite, de-a lungul timpului, atât de către cele mai inovatoare companii din lume – Airbnb, Uber și Google fiind unele dintre cele mai cunoscute exemple – cât și de companii mici sau instituții ale statului. Noi, de exemplu, la Innovating Society, am folosit Dutch Design.Thinking pentru a vedea cum arată viitorul muncii și a locului de muncă (află ce concluzii am tras, despre viitorul muncii, aici) sau pentru a îmbunătăți experiența clienților unui hotel. 

Exemple de succes ale procesului

Bank of America – Păstrează restul

În 2004, Bank of America a apelat la IDEO, cei care au făcut cunoscut procesul de Design Thinking, pentru a construi un program care crește numărul celor care deschid conturi. Începând cu primul pas al procesului – Explore – și anume observația și interviurile cu cetățenii americani, au observat un lucru la care nu s-ar fi gândit niciodată – mulți dintre plătitorii de taxe își rotunjesc sumele prin adaos. În primul rând, acest lucru face calculul mai ușor iar apoi, cenții rămași în urma rotunjirii devin câțiva dolari puși deoparte. 

Piggy Bank
REZULTATUL?

Această descoperire le-a arătat că, pentru americani, nu e atât de importantă suma economisită, cât ideea de a economisi, lucru care îi face pe aceștia să se simtă mai stăpâni pe finanțele lor.

Plecând de la aceasta, Bank of America a dezvoltat un serviciu care rotunjea sumele produselor cumpărate cu carduri de debit, adunând cenții rămași într-un cont de economii. Serviciul a avut un succes enorm iar, din 2005, când a fost lansat, mai mult de 12 milioane de oamei și-au deschis astfel de credite.

Airbnb – Vorbește cu oamenii!

Airbnb este una dintre companiile care nu numai că organizează workshop-uri de Design Thinking, ci are aceste principii adânc integrate în cultura sa organizațională. Acest lucru se datorează unei întâmplări fericite din primele zile de existență ale companiei.

La început, făceau doar 200 de dolari pe săptămână, fiind în pragul falimentului, neștiind de ce. S-au uitat peste 40 de anunțuri ale apartamentelor din New York, de pe platforma lor și au observat un lucru comun – fotografiile erau făcute într-un mod neprofesionist, lumină slabă și unghiuri proaste.

REZULTATUL?

După ce s-au pus în pielea utlizatorilor, și-au dat seama că nici ei nu ar închiria un astfel de apartament. Astfel, cei doi fondatori s-au dus în New York, au închiriat un aparat și au mers la fiecare chiriaș în parte pentru a fotografia apartamentele. Acest lucru a funcționat, ajungând să își dubleze profiturile.

people looking at a big screen at a conference

Un alt exemplu, aparent banal, de Design Thinking la Airbnb este schimbarea butonului sub formă de stea, pentru a adăuga un anunț în Wishlist, într-o inimă. Acest lucru a crescut rata de engagement cu 30%.

Vrei să aplici procesul în organizația ta?

Adobe – Inovație în HR

În 2012, Adobe și-a propus să schimbe felul în care măsura performanța angajaților, printr-un sistem de recenzii anuale care includea performanța acestora și îi situa pe diferite poziții. Reacțiile anumitor angajați i-au făcut să își dea seama că acest proces trebuie schimbat.

Aplicând Design Thinking, aceștia au discutat cu 1500 de angajați și au aflat că acest proces era foarte stresant, unii angajați spunând chiar că ar renunța la acest job pentru unul care să nu aibă un astfel de sistem. De asemea, cei din management vedeau acest proces ca având o durată prea lungă de timp.

REZULTATUL?

Aceste descoperiri au dus la crearea unui nou sistem care se concentra pe menținerea unui dialog continuu dintre angajați și manageri, concentrându-se pe trei elemente – așteptări, feedback și dezvoltare. După ce a fost testat timp de un an și jumătate, productivitea a crescut și orele petrecute au scăzut, ceea ce arată eficiența crescută.

Happy employees in a meeting

Dutch Design.Thinking Training

După cum ai văzut, Dutch Design.Thinking este, înainte de toate, un mindset pe care îl poți dezvolta în organizația ta. El te ajută să rezolvi orice problemă complexă, plecând de la oameni. Te ajută să înțelegi cu adevărat nevoile lor, contextul problemei pentru ca mai apoi să vii cu soluții relevante. 

În data de 3-4 Aprilie, organizăm un training în care vom parcurge întregul proces. Acolo, vei învăța să:

➼ Îți antrenezi gândirea creativă și cea analitică

➼ Înveți o nouă metodă de inovare prin exerciții aplicate pe o situație reală

➼ Experimentezi procesul prin care vii cu soluții la probleme complexe

➼ Descoperi noi modalități de a afla nevoile ascunse ale clienților

➼ Devii un lider mai bun pentru echipa ta

Acum că ai aflat mai multe, vrei să faci trecerea de la teorie la practică?

Din aceasi categorie