Consultanta in inovatie - cum descoperim noi oportunitati?

De ce devine inovația obligatorie?

“Inovaţie” e un cuvânt pe care, în ziua de azi, îl auzi peste tot. Atât de mult încât e posibil să îşi fi pierdut cu adevărat valoarea. Pe lângă acestea totuşi, trebuie să inovezi în afacerea ta pentru a supravieţui – Da, pentru a supravieţui. Nu pentru a maximiza profitul, nu pentru a fi pe primul loc ci pentru a supravieţui.

Companiile se schimbă, modelele de afacere se schimbă şi, cel mai important nevoile consumatorilor se schimbă (mai multe detalii in articolul „Trend-Driven Innovation). Iar pentru a face faţă acestor schimbări, trebuie să inovezi.

Câte feluri de inovație există?

Am scris un articol cuprinzător în care am prezentat tipurile de inovaţie, abilităţile necesare unui inovator, metode de inovare. Aici am spus că pentru a inova trebuie să ştii să asociezi, să pui întrebările corecte, să ştii să observi, să experimentezi şi să ai o reţea socială sau profesională. Dacă nu deţii aceste calităţi, ei bine, te putem ajuta noi. Dar până atunci, care sunt exact beneficiile inovării? De ce avem atât de multă nevoie de Inovaţie?

Care sunt beneficiile inovării?

Acest articol prezintă următoarele beneficii ale inovaţiei pentru o companie :

•  Îmbunătăţirea productivităţii
•  Reducerea costurilor de producţie
•  Creşterea nivelului de competivitate
•  Construirea valorii brandului tău
•  Crearea de noi partenteriate şi relaţii
•  Creşterea profitabilităţii şi a profitului

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile inovării pentru compania ta. De asemenea, prin produse şi servicii inovative nu numai compania va avea de câştigat, ci şi consumatorii. De fapt, mai ales consumatorii.

Produsele şi serviciile inovative sunt menite să elimine procese ineficiente de consum şi mai ales să satisfacă nevoile consumatorilor, nu doar adăugarea de caracteristici inutile, caracteristici de care aceştia nici nu au nevoie – iar prin satisfacerea nevoilor consmatorilor poţi fi sigur de succes!

Care este secretul unui proiect de inovație reușit?

Suntem de părere că inovaţia este un proces complex dar, mai ales, un proces care nu este fix sau rigid. Nu există “reţete” şi de aceea ne asigurăm că fiecare strategie pe care o dezvoltăm se mulează pe nevoile tale dar, mai ales, pe nevoile consumatorilor tăi.

Dar, dacă ar fi să “schiţăm” procesul de inovaţie, în mare, acesta cuprinde 6 paşi :

1. Planificarea
2. Pipeline-ul
3. Procesul
4. Platforma
5. Oamenii
6. Performanţa

Dacă vrei să citești mai multe detalii despre fiecare dintre acești 6 pași, poți citi acest articol pe care l-am scris pentru tine.

Ești pregătit să inovezi și tu?

Programează o convorbire de 15 minute să vedem dacă te putem ajuta să inovezi în afacerea ta!

Aboneaza-te la Newsletter:

InnovatingSociety este o agentie de inovatie din Romania care combina expertizele de Business & Product Innovation pentru a ajuta companiile sa gaseasca solutii inovative la probleme complexe.

Facebook / Instagram / Medium 

Din aceasi categorie