Business Model Innovation Workshop - Descopera noi surse de venituri

Ce înseamnă inovarea modelului de afacere?

Inovarea modelului de afacere presupune schimbarea industriei sau a surselor de venit, unde se pot testa diferite surse de monetizare a aceluiaşi serviciu sau produs.

Saul Kaplan, ne spune în cartea sa “Business Model Innovation Factory” că un model de afacere conceput corect se concentrează pe felul în care organizaţia „crează valoare, livrează valoare şi, cel mai important, cum atrage această organizaţie valoare.

Am văzut cu toţii inovaţii care au dărâmat industrii, inovaţii disruptive care s-au concentrat pe perfecţionarea unui model de afacere care să destabilizeze cu totul procese care se desfăşurau neschimbat de zeci de ani. Uber, AirBnB şi Netflix sunt cele mai la îndemână exemple. Ele oferă servicii nu cu mult diferite faţă de cele ale competiţiei, însă diferenţiatorul principal este felul în care acestea crează, livrează şi captează valoare.

De ce să inovezi modelul de afacere?

Simplu. Dacă nu o faci rişti să fii lăsat în urmă.

Kay Plantes, în acest articol ne spune clar că, în ziua de astăzi, când există foarte mulţi factori care pot face o afacere să ajungă eşec, factorii precum, globalizarea, competiţia care poate foarte uşor să ofere aceleaşi servicii ca şi tine, puterea de cumpărare şi transparenţa în ceea ce priveşte preţul, singurul şi cel mai eficient mod în care te poţi diferenţia cu adevărat de competiţie este prin realizarea unui Model de Afacere bine conceput.

“Unul din puţinele moduri prin care companiile îşi pot proteja marja este prin diferenţierea la nivelul Modelului de Afacere. Potrivit lui Kay Plantes, Modelele de Afacere au defenit noua bază a competiţiei, înlocuind caracteristicile produselor şi beneficiile, ca noul teren pe care companiile se luptă pentru a ajunge în frunte sau în coadă.”

Vrei să descoperi noi oportunități?

Nu este simplu să îţi inovezi Modelul de Afacere, mai ales ca şi companie mare. Start-up-urilor le este ceva mai uşor să facă acest lucru deoarece, procesele lor sunt încă flexibile şi faza incipientă în care se află presupune că nu au chiar atât de multe de pierdut. Totuşi, un studiu realizat de IBM arată că modelele inovative de afacere pot avea succes indiferent de vechimea companiei, industria în care activează şi locaţia geografică.

Suntem alături de ține și te putem ajuta. Înțelegem riscurile și avem experiență în a lucra cu multiple modele de afaceri.

Programează o convorbire de 15 minute să discutăm despre afacerea ta!

Aboneaza-te la Newsletter:

InnovatingSociety este o agentie de inovatie din Romania care combina expertizele de Business & Product Innovation pentru a ajuta companiile sa gaseasca solutii inovative la probleme complexe.

Facebook / Instagram / Medium 

Din aceasi categorie