Design Thinking Workshop - Tot ce trebuie sa stii

De unde vine acest termen?

Deşi conceptul de Design Thinking a luat naştere în domeniul designului, acesta îşi găseşte aplicaţii într-o arie mult mai largă decât atât. De asemenea, fiind vorba despre design,tindem să ne gândim la latura estetică a lucrurilor. Ei bine, este mai mult de atât.

Potrivit lui Tim Brown, CEO al IDEO Design Thinking, Design Thinking este o abordare care are utilizatorul la bază şi care, după cum putem învăţa de la designeri, integrează nevoile umane, posibilităţile tehnologice şi cele necesare pentru succesul unei afaceri”

Aşadar, prin Design Thinking, companiile pot găsi soluţii inovative folosindu-se de tehnologia disponibilă, pentru a îmbunătăţi procesele, luând în considerare elementele necesare pentru reuşita unei afaceri şi, cel mai important, având ca şi punct de plecare nevoile utilizatorilor. Rezolvarea problemelor prin Design thinking presupune un grad foarte ridicat de empatie!

Design Thinking poate fi aplicat în orice organizaţie, indiferent de dimensiunea acesteia – poate fi vorba de companii mari şi foarte mari sau poate fi vorba de companii foarte mici, cum ar fi start-up-urile.

Unde se poate aplica Design Thinking?

Design Thinking poate fi aplicat în orice organizaţie, indiferent de dimensiunea acesteia – poate fi vorba de companii mari şi foarte mari sau poate fi vorba de companii foarte mici, cum ar fi start-up-urile.

Design Thinking reprezintă linia fină dintre gândirea creativă şi gândirea analitcă oferindu-ne procesul perfect pentru rezolvarea problemelor. De cele mai multe ori, problemele, respectiv soluţiile identificate de pe urma aplicării Design Thinking se dovedesc a fi oarecum simple, evidente dar totuşi ignorate – De ce?

Tindem să credem că este în natura oamenilor să complice lucrurile, iar Design Thinking este aici tocmai pentru a ne ghida înapoi către o gândire fără bariere, clară şi orientată spre rezolvarea problemelor.

Ce face aceasta metodă atât de eficientă?

Design Thinking combină gândirea convergentă şi gândirea divergentă. În Design Thinking, problemele care trebuie rezolvate sunt privite mai degrabă ca punct de plecare, nu ca rezultat final – Acest lucru îţi permite să deconstruieşti problema în aşa fel încât să analizezi şi să testezi toate variantele posibile astfel încât la final să o alegi doar pe cea mai bună – pentru compania ta dar, mai ales, pentru clienţii tăi.

Potrivit acestui articol din Forbes, există cinci motive principale pentru care Design Thinking este vital oricărei companii:

1. Redefineşte problema

De cele mai multe ori, greşeala constă în faptul că probleme sunt privite greşit, sunt abordate greşit şi astfel soluţiile nu sunt potrivite. Prin aplicarea corectă a Design Thinking, problema este privită cum trebuie, ducând, astfel, la rezolvarea ei în cel eficient mod.

2. Presupune Colaborare

În procesul de Design Thinking, toată compania trebuie să fie implicată, încurajând astfel ideaţia din toate perspectivele, oferind o imagine de ansamblu.

3. Rezolvă probleme vechi în moduri noi

Prin colaborarea întregului personal şi a tuturor departamentelor, o problemă este analizată din toate unghiurile, lucru care duce la abordări inovative.

4. Este centrată pe utilizatori

Cum am maintit, Design Thinking presupune un grad ridicat de empatie. Astfel, dacă problema este rezolvată cu nevoile utilizatorului în minte, aceasta devine intuitivă, umainzată şi, mai ales, garantează succesul produsului.

5. Duce la soluţii mai simple

Dacă procesul este realizat corect, probleme vor fi rezolvate în cel mai simplu şi eficient mod cu putinţă, lucru care garantează costuri scăzute.

Concluzie

Aşadar, Design Thinking-ul presupune o abordare nouă a problemelor vechi, rezultate garantate şi toate acestea realizate în cel mai eficient şi ieftin mod cu putinţă. Crezi că afacerea ta are nevoie de aşa ceva?

Programează o convorbire de 15 minute să vedem dacă te putem ajuta să inovezi în afacerea ta!

Aboneaza-te la Newsletter:

InnovatingSociety este o agentie de inovatie din Romania care combina expertizele de Business & Product Innovation pentru a ajuta companiile sa gaseasca solutii inovative la probleme complexe.

Facebook / Instagram / Medium 

 
 

Din aceasi categorie