Design Sprint Workshop - Solutii inovative in doar 5 zile

Ce este un Design Sprint?

Design Sprint este un proces care presupune înţelegerea, soluţionarea, prototiparea, testarea şi validarea unui produs sau serviciu, în principal, din perspectiva experienţei utilizatorilor cu acesta.


Potrivit lui Jake Knapp, autorul cărţii “Sprint” :

“Lucrând împreună la un Sprint, poţi scurta dezbaterile şi procesele inutile şi să compresezi luni de zile într-o singură săptămână. În loc să aştepţi să lansezi un produs minimal pentru a înţelege dacă ideea valorează ceva, vei avea informaţii clare şi utile dintr-un prototip realist. Poţi “ajunge” mai repede în viitor şi să îţi vezi produsul terminat şi reacţiile consumatorilor, fără a face investiţii scumpe.”

Cum se desfasoara un design sprint?

Un Design Sprint durează cinci zile: 

Ziua 1

În prima zi, trebuie să te concentrezi pe înțelegerea problemei și setarea strategiei pentru zilele ce urmează. Aici, tu şi echipa ta veţi mapa problema, veţi întreba în stânga şi în dreapta pentru a obţine cât mai multe despre problemă, în rândul angajaţilor, de preferat din mai multe departamente.

Ziua 2

În a doua zi, tu şi echipa ta vă veţi concentra pe ideație. După ce veţi fi înţeles în profunzime problema, în prima zi, tu şi echipa ta vă veţi concentra pe gasirea de soluţii a problemei. Veţi discuta, veţi explora pentru a găsi cea mai eficientă rezolvare a problemei.

Ziua 3
În ce-a de-a treia zi trebuie să decideți asupra soluţiilor. Cel mai probabil, au rezultat mai multe soluţii, însă trebuie testată una singură. După cea de-a treia zi ar trebui ca tu şi echipa să hotărâţi care soluţie consideraţi că este cea mai eficientă şi care merită testată.

Ziua 4
În a patra zi veţi realiza un prototip, şi anume o punere în practică a soluţiei asupra căreia v-aţi decis în cea de-a treia zi. Scopul prototipului este să conţină caracteristicile minime necesare din urma cărora, prin testare, veţi învăţa ce trebuie îmbunătăţit sau schimbat.

Ziua 5
În ultima zi veţi testa problema utilizând prototipul creat în ziua precedentă. Teoria susţine că, pentru început este suficient să testaţi pe un număr de doar cinci utilizatori. În această zi, veţi întâlni utilizatorii şi, cel mai important, veţi observa cum folosesc aceştia serviciul sau produsul vostru. Acesta este momentul adevărului. În urma feedbackului real, din partea utilizatorilor, veţi îmbunătăţi şi vă veţi hotărî asupra soluţiilor şi asupra a ceea ce trebuie făcut în continuare.

Crezi că e ceva pentru ține?

Design Sprint este un proces testat care garantează succesul unui produs sau serviciu prin testarea reală cu utilizatori reali. Un alt avantaj al Design Sprint este acela că acesta are impact şi la nivel organizaţional, încurajând astfel munca în echipă în cel mai eficient mod posibil.

Programează o convorbire de 15 minute să vedem dacă te putem ajuta să inovezi în afacerea ta!

Aboneaza-te la Newsletter:

InnovatingSociety este o agentie de inovatie din Romania care combina expertizele de Business & Product Innovation pentru a ajuta companiile sa gaseasca solutii inovative la probleme complexe.

Facebook / Instagram / Medium 

Din aceasi categorie