Workshop

Design Sprint

Eficienţă și creativitate în echipa pentru a inova produse în timp record

De ce aş alege un Design Sprint?

Atunci când o problemă îţi dă cu adevărat bătăi de cap şi nici o soluţie nu pare a fi cea potrivită, un Design Sprint te poate scoate din impas. Cu toate că termenul de “design” este folosit deobicei pentru produse digitale (aplicăţii mobile, website-uri), în cadrul acestui workshop îl poţi privi că pe procesul care stă la baza rezultatului final, fiindcă asta vom face – vom aplica paşii folosiţi în domeniul deisgn-ului pentru a rezolva probleme şi din afara zonei digitale.

Pentru cine?

Pentru proiecte ce se află la început și au nevoie de alinierea echipei asupra obiectivelor și a strategiei, atât cât și pentru proiectele care dau tuturor bătăi de cap de mult timp, ce încă nu și-au găsit soluția. De asemenea, pentru echipele ce trebuie să vină cu idei și să ia decizii într-un timp foarte scurt. În principal un Design Sprint este util în cazul produselor și serviciilor digitale, dar este la fel de ajutor pentru dezvoltarea de experiențe și produse fizice. În alte cuvinte, se potrivește oricărei situații în care utilizatorul interacționează cu produsul.

Metoda de lucru:

Dacă ai citit şi despre celelalte workshop-uri pe care le realizăm, probabil ţi-ai dat seama că ne place să aplicăm teoria în multe exerciţii practice.

Cum nu există nici o reţetă general valabilă pentru inovaţie, nu există nici o metodă de Design Sprint care să se potrivească fiecărui caz în parte. Vom respectă renumitul proces creat de Google Ventures, însă exerciţiile pot fi diferite, în funcţie de situaţie – de aceea vei obţine rezultate mai bune cu noi decât dacă urmăreşți pas cu pas principiile din carte. De-a lungul a 5 zile, vom fi curioşi şi creativi în găsirea de soluţii inovative, vom lua decizii importante, ne vom consulta cu clienţi şi experţi şi, nu în ultimul rând, ne vom distra împreună!

Cu ce pleci acasă:

• Ziua 1: Analiză a problemei, a consumatorilor, a competiției, a contextului și formularea strategiei

• Ziua 2: Cât mai multe soluții sunt generate pentru a răspunde problemei identificate anterior

• Ziua 3: Cea mai bună soluție este aleasă cu ajutorul unor exerciții de muncă eficientă în echipa

• Ziua 4: Un prototip care poate fi testat cu clienți reali și o metodă de testare aleasă potrivit

• Ziua 5: Feedback de la clienți reali ce poate fi folosit pentru îmbunătățirea produsului

• Raport de 7-9 pagini despre procesul parcurs si concluziile trase

• Diplomă de participare sub marca Innovating Society pentru cursul de Design Sprint

Vrei ceva mai cuprinzător?

sprint

Vrei ceva mai cuprinzător?

Spre deosebire de workshop-uri, ce au că scop rezolvarea unei probleme specifice în doar câteva zile, consultanța presupune întâlniri regulate pe o perioada mai lungă, ceea ce permite atenție la detalii și un progres susținut la standarde ridicate.

Nu ai gasit ce trebuie?

Vezi și celelalte workshop-uri și training-uri. Trend-Driven Innovation analizează tendințele pieței și descoperă noi oportunități, Training-ul Design Thinking Fundamentals se adresează liderilor pentru a învață procesul care stă la baza celor mai inovative idei și Lean Start-Up este pentru crearea și testarea conceptelor în faza inițială.

Vrem să discutăm. Spune-ne despre afacerea ta.

Ne poți scrie și pe Facebook

Citim toate mesajele si veti primi un raspuns in maxim 48 ore.
Citim toate mesajele si veti primi un raspuns in maxim 48 ore.